Over op- en ontladen

opladen

Ai. Fout. Aldus besefte ik te laat. De grens was overschreden en drie maal raden wie er met de gebakken peren zat? Nu was ik niet de enige met die peren, maar toch. Het kwam door mijn inschattingsfout dat er überhaupt sprake was van peren die gebakken (eigenlijk meer aangebrand) waren. Gelukkig kun je van je fouten leren, maar het zal weer even duren voor de accu’s hier in huis weer volledig opgeladen zijn.

Onze zonen zijn gezegend met een sterke eigen wil en een stevige dosis koppigheid. Niks mis mee, dat gaat ze in hun leven vast nog erg goed van pas komen. Het wil echter dat deze eigenschappen vooral in werking treden bij vermoeidheid en/of overprikkeling. Onze oudste kan inmiddels zelf redelijk goed inschatten wanneer de grens bereikt is en kan daar al best goed mee om gaan. Super knap en voor hemzelf (en zijn omgeving) erg fijn! Hoewel ik nog steeds de neiging heb hem in bescherming te nemen, probeer ik het hem ook zelf zo veel mogelijk te laten ondervinden.

De jongste telg heeft een nog pittiger en koppiger karakter, maar is daarnaast ook ontzettend lief en gevoelig. Bij hem is de grens daardoor juist wat sneller bereikt en de afgelopen tijd lukte het prima om de grens niet te overschrijden. Het ging zo goed, dat ik de noodzaak van grensbewaking uit het oog verloor. En alle voortekenen negerend plande ik veel te veel (leuke) activiteiten in. Ik zal niet in detail treden, maar ik heb de afgelopen week mijn diploma “rustig blijven in netelige situaties” ruimschoots verdiend!

De komende tijd zullen er bij ons heel veel accu-oplaad activiteiten worden gedaan (want gelukkig kan de leeggelopen accu op diverse manieren weer opgeladen worden). Ook hier is het bij de jongste nog wat zoeken (de oudste heeft al behoorlijk wat oplaadmogelijkheden ontdekt), maar muziek luisteren en buiten spelen doen het bij beiden altijd goed. Zo, het zonnetje schijnt, dus wij zijn naar buiten. Lang leve zonne-energie!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *