Stop met politieagent spelen!

Na weer een dag vol waarschuwingen en afkoelperiodes (van zowel de kinderen als hun moeder), was ik het zat. Natuurlijk wil ik dat de kinderen zich netjes en goed opgevoed gedragen, maar om ze telkens weer te wijzen op wat er niet mag en wat ze (in mijn ogen) fout doen… Niet leuk. Punt.

Verslaafd als ik ben aan Pinterest (en stiekem ook aan allerlei andere zaken op het wereldwijdeweb), had ik het al vaker voorbij zien komen. Sterker nog, ik had er al eens gebruik van gemaakt. Beloningskaartjes! Een tijdje terug had ik namelijk de verstopte paaseieren gevuld met dergelijke kaartjes (heel verantwoord, in plaats van de -bij ons- gebruikelijke snoepjes). Ik was wat onzeker over hun reactie, maar dat was nergens voor nodig. Ze werden er direct erg blij van!

Inmiddels heb ik de kaartjes van toen wat aangepast. Ik heb ze voorzien van pictogrammen voor de jongste die nog niet kan lezen, vrolijke kleurtjes en de kaartjes met “gefopt” heb ik verwijderd (het moet een beloning zijn, geen grapje). Ze zijn in een pot gestopt en wanneer ze iets goeds hebben gedaan, dan mogen ze grabbelen. Voortaan probeer ik de nadruk te leggen op het positieve. Zo, die politiepet kan in de kast!

Mocht je er zelf mee aan de slag willen, hier kun je gratis de beloningskaartjes in PDF format downloaden. Wil je liever een blanco versie? Laat het weten in de reacties en ik maak er eentje voor je.

 

 

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *